Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Junior Data Governance Coordinator

Functiebeschrijving

Als Junior Data Governance Coordinator speel je een sleutelrol in de lancering en uitvoering van het data governance programma: beheer van metadata in een catalogus, beheer van datakwaliteit, alsook beheer van masterdata en repositories.
Je behoort tot het Data Governance team en je rapporteert aan de Data Governance Manager, die deel uitmaakt van de afdeling Data Office van het RIZIV.
Je speelt een actieve rol in het opzetten en beheren van data governance tools: metadatamanagementtool en data quality control engine, inclusief het beheer van business rules. 
Je werkt nauw samen met de data stewards van de business om een business glossary en woordenboeken op te stellen voor datasets en databronnen van het RIZIV.
Je werkt mee aan de implementatie van masterdatamanagementprocessen en -tools om de kwaliteit en de uniekheid van masterdata en repositories te waarborgen.
In je verschillende taken sta je in contact met en word je ondersteund door de business data stewards, maar ook data-architecten, functioneel analisten en de teams van data quality. Gaandeweg ontwikkel je een goede kennis van de gezondheids- en uitkeringsgegevens die het RIZIV beheert.

Profiel

Met een masterdiploma in IT en/of datamanagement heb je bij voorkeur 2-3 jaar ervaring met datamanagement en -governance binnen een grote organisatie.
Je hebt een basiskennis van tools voor datakwaliteitsbeheer en/of tools voor metadatamanagement.
Kennis van conceptuele gegevensmodellering en kennis van de regelgeving inzake gegevensbescherming (GDPR) is een pluspunt.
Je beschikt over een goede analytische geest en een goed synthetisch vermogen. Je stelt je constructief en pragmatisch op bij het oplossen van problemen en bent resultaatgericht.
Je leert graag en geeft blijk van een open geest. Je communiceert op een duidelijke en proactieve manier. Je bent zelfstandig maar kan ook in teamverband werken binnen een transversale organisatie.
Je hebt een goede kennis van de tweede landstaal en bent in staat je uit te drukken in het Engels.

Aanbod

  • Je krijgt een gevarieerde, uitdagende en maatschappelijk relevante job waarbij je bijdraagt aan IT-oplossingen die een belangrijke rol spelen in de samenleving. Onze slogan 'ICT for society' weerspiegelt dit perfect.
  • Zoek je een goede balans tussen werk en privéleven? Geniet van flexibele werkuren en maak gebruik van ons zeer uitgebreid telewerkbeleid.
  • We bieden ruime interne en externe opleidingsmogelijkheden, waardoor je je technische skills en persoonlijke vaardigheden voortdurend kunt aanscherpen.
  • We bieden je een competitief salaris, aangevuld met extralegale voordelen zoals hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioenplan, maaltijdcheques, ecocheques,…
    IT-functies kunnen rekenen op een mobiliteitsbudget met de keuze voor een bedrijfswagen en/of terugbetaling openbaar vervoer. Onder bepaalde voorwaarden kan je dit budget zelfs gebruiken voor de betaling van je huur of hypothecaire lening.
  • Via ons 'Benefits at Work'-platform geniet je van mooie kortingen op mode, elektronica, daguitstappen, vakantieverblijven, …
  • We voeren een gelijkekansenbeleid en vinden o.a. equal pay belangrijk.