Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Wat we doen

 

Smals levert ICT-diensten aan Belgische overheidsinstellingen die voornamelijk actief zijn op het vlak van sociale zekerheid en gezondheidszorg, op federaal, regionaal en lokaal niveau.

Meer dan 300 openbare instellingen zijn lid van Smals. Onze missie is om hen te helpen bij het uitvoeren van hun ICT-projecten. Smals beheert deze projecten gezamenlijk om schaalvoordelen te behalen, bijvoorbeeld door groepsaankopen of gedeelde diensten.

Onze activiteiten zijn onderverdeeld in zes domeinen:

  1. Onderzoek en innovatie
  2. Competentiecentra
  3. Softwareontwikkeling
  4. ICT-infrastructuurbeheer
  5. Staffing (Smals-medewerkers of externe ICT-experts)
  6. Ondersteunende diensten

Smals maakt ook het verschil dankzij haar verschillende expertisecentra. Om ICT-projecten tot een goed einde te brengen, ontwikkelt en beheert Smals technische vaardigheden die systematisch van pas komen in de uitbouw van nieuwe en bestaande applicaties. Voorbeelden hiervan zijn businessanalyse, datakwaliteit, enterprise-architectuur, informatieveiligheid, Microsoft SharePoint, software testing, usability en artificiële intelligentie (AI)....

In het kader van haar activiteiten kan Smals ook aanvullende diensten aanbieden aan haar leden: communicatiecampagnes via het communicatiebureau (Bucom), CRM-strategie (Customer Relationship Management), contactcenter (Eranova), raamovereenkomsten, eAcademy, gezamenlijke ICT-aankopen, drukwerk en verzending, enz.