Big Data Analytics Platform

De opdracht beoogt een Big Data Analytics platform in service-modus.
De oplossing biedt alle onderdelen die nodig zijn om big data, massale en minder massale gegevens van alle aard, relationeel of niet, streaming of niet, uit zoveel mogelijk bronsystemen en kanalen te extraheren, in de oplossing in op te slaan, te beheren, en analytisch te verwerken. Dit omvat (niet exhaustief) data integratie, data warehousing, ontsluiten van gegevens in near realtime, en information management.

De oplossing omvat aan de front-end, naar eindgebruikers toe, grafische user interfaces voor Information Builders, Information Consumers, en Data Scientists, voor minstens volgende functionaliteiten: big data exploration, moderne Business Intelligence, interactieve dashboards, geavanceerde analytics (datamining, predictive modeling, artificial intelligence, deep learning), tekst mining, (social) netwerk analytics, en netwerkvisualisatie.
De oplossing realiseert een “logical datawarehouse” om big data gedistribueerd op te slaan, te ontsluiten, en te verwerken. Het logical datawarehouse maakt transparant voor de eindgebruiker uit welk onderliggend systeem de data komt die om het even welke analytische vraag beantwoordt die de gebruiker er via front-end tools aan stelt.
De gezochte oplossing moet on site draaien.

Referentie 

Smals-BB-001.015/2018

Procedure 

Mededingingsprocedure met onderhandeling

Status 

Opdracht gegund.

De documenten in verband met de opdracht 

Aankondiging van de opdracht.

Big Data Analytics MB.pdf pdflogo.jpg

Big Data Analytics EU.pdfpdflogo.jpg