Bewijs je sociaal statuut met MyBEnefits

23/01/2019

Wie sociaal kwetsbaar is, heeft vaak recht op voordelen en kortingen bij de overheid en andere organisaties. Alleen moet je daar in veel gevallen zelf om vragen. Kwetsbare burgers maken soms geen gebruik van hun rechten omdat dat te moeilijk is. MyBEnefits moet daar verbetering in brengen.

De nieuwe mobiele app en onlinedienst MyBEnefits, ontwikkeld door Smals op vraag van de KSZ, levert je een bewijs van je sociaal statuut. Je communiceert dit bewijs om aan te tonen dat je voldoet aan de voorwaarden om een voordeel te verkrijgen.

Je kunt veilig aanmelden met je elektronische identiteitskaart, de itsme-app of een eenmalige beveiligingscode. MyBEnefits haalt jouw gegevens op, en toont je sociaal statuut. Met een bijhorende QR-code of unieke cijfercode kan de organisatie waar je je aanbiedt de gegevens verifiëren, om je de korting of het voordeel toe te kennen. Het gaat om duizenden organisaties zoals lokale overheden, sportfaciliteiten, musea en cultuurcentra.

MyBEnefits werd op 23 januari voorgesteld aan de pers, in aanwezigheid van de ministers van Sociale Zaken en van Digitale Agenda en Administratieve Vereenvoudiging.

Download de app (voor Android) in de Play Store, of surf naar www.mybenefits.fgov.be