Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

eBox-integratie met Financiën en Doccle in de media

10-12-2014

Smals-CEO Frank Robben lichtte eerder deze week in tal van media toe hoe de overheid haar communicatie met de burger kan online organiseren via de eBox. Onder meer het aanslagbiljet van de personenbelasting zou vanaf volgend jaar elektronisch kunnen worden toegestuurd.

Smals zorgde zo’n twee jaar geleden voor een eBox voor de burger, nadat dezelfde technologie eerder al met succes werd gebruikt voor de communicatie tussen de werkgevers en de sociale zekerheid. In een veilige online opslagruimte kan iedereen die dat wil, officiële communicatie van de overheid ontvangen. De elektronische identiteitskaart zorgt voor een strikt beveiligde toegang.

De RVA gebruikt de eBox al om documenten te sturen naar langdurig werklozen en werknemers met tijdskrediet. De RSZ gebruikt het systeem voor haar communicatie met jobstudenten. Documenten digitaal beheren is eenvoudiger dan ze bewaren op papier. Dit zorgt ook voor een flinke besparing op verzendkosten. De eBox voor de burger kreeg in 2012 van vakorganisatie Agoria de eGov Award voor de Beste Samenwerking tussen overheden.

Smals werkte ook mee aan de integratie tussen de eBox en Doccle, het online platform voor het beheer van documenten zoals facturen, betalingen en nu ook overheidsdocumenten.

Bekijk het interview met Frank Robben op het VRT-journaal.