G-Cloud bekroond als Beste Project tijdens Agoria eGov Awards 2016

02/12/2016

Wat is de grootste realisatie in e-government in België? ICT-sectororganisatie Agoria zet elk jaar de sterkste kandidaten op een rij tijdens de eGov Awards. De G-Clouddiensten IaaS en PaaS kregen uitgebreid erkenning, als Beste Project van 2016.

G-Cloud, het gemeenschappelijke innovatie- en synergieprogramma van de federale overheidsdiensten (FOD), de openbare instellingen van sociale zekerheid (OISZ) en de Instellingen van Openbaar Nut (ION), viel gisteravond in de prijzen tijdens de eGov Awards. Met deze prestigieuze onderscheidingen wil Agoria, de belangenorganisatie van de ICT-sector, innovatie in gegevensbeheer en communicatie stimuleren in de overheid.

De G-Clouddiensten Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Platform-as-a-Service zijn volgens de vakjury het beste project van 2016. Met IaaS en Paas kunnen overheden zich maximaal toeleggen op de ontwikkeling van ICT-toepassingen met hoge toegevoegde waarde, met hoge beschikbaarheidsgaranties, zonder zich nog te bekommeren om de onderliggende infrastructuur. Ze activeren nu ‘virtuele machines’ of ‘containers’ in een sterk beveiligde Cloud binnen de Belgische overheid.

Door synergie en innovatie kunnen de Belgische overheden kosten besparen in ICT én tegelijk de service voor burgers en bedrijven versterken. De HZIV gebruikt G-Cloud PaaS onder meer voor haar nieuwe toepassing rond de terugbetaling van medische zorgen. De Federale Pensioendienst gebruikt G-Cloud IaaS voor de Pensioenmotor. Het potentieel van de G-Clouddiensten is enorm, ook in directe samenwerking met andere bestuursniveaus en de private sector.

Meer informatie over G-Cloud: www.gcloud.belgium.be

Ontdek alle winnaars: www.agoria.be/nl/G-Cloud-van-Sociale-Zekerheid-en-federale-overheidsdiensten-grote-winnaar-van-eGov-Awards-2016