G-Cloud IAAS wint e-Gov Award voor beste Innovatie

04/12/2015

De HZIV heeft van ICT-sectororganisatie Agoria de e-Gov Award gekregen voor de beste Innovatie in 2015. Het is de allereerste keer dat alle kerntoepassingen van een openbare instelling van sociale zekerheid op een cloud-infrastructuur zijn geplaatst. Het project deed dienst als piloot voor de uitbouw van de G-Cloud als een gemeenschappelijke dienst, mede ondersteund door Smals. Rekencapaciteit, opslag en connectiviteit zijn nu flexibel aan te schaffen, in functie van de reële noden, inclusief volcontinu beheer. Het project kreeg ook een nominatie voor beste Rentabiliteit.

Door de stap naar de G-Cloud kan de HZIV voluit focussen op de evolutie van haar kerntoepassingen, zonder nog ooit rekening te moeten houden met de levenscyclus van de infrastructuur. Een belangrijke besparing werd gerealiseerd door het buiten gebruik stellen van twee eigen datacenters, inclusief eigen infrastructuur, beheer en onderhoud. Kortom, het G-Cloud IAAS-project is budgetneutraal vanaf het eerste jaar en levert forse besparingen op voor alle volgende jaren. De servicekwaliteit is hoger, de strategische controle is verzekerd en op middellange termijn zijn bijkomende schaalvoordelen mogelijk, ook voor andere instellingen.

Ontdek de getuigenis van de HZIV over G-Cloud IAAS

Ontdek alle winnaars van de Agoria eGov Awards 2015: http://www.agoria.be/nl/Vastgoeddatabank-van-Vlaams-Gewest-is-grote-winnaar-van-Agoria-eGov-Awards-2015