Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Hergebruik strategische prioriteit voor Smals en haar leden

09-11-2018

Software ontwikkelen is een belangrijke investering, telkens opnieuw. Daarom zorgt Smals niet alleen voor de gewenste functionaliteit en stabiliteit binnen timing en budget. Waar mogelijk worden er componenten uit reeds bestaande toepassingen hergebruikt, en worden nieuwe componenten herbruikbaar gemaakt.


Hergebruik is een strategische prioriteit voor Smals en de Openbare Instellingen van Sociale Zekerheid. Daarom worden informatie en goede praktijken systematisch uitgewisseld. Bij elk nieuw project gebeurt er een hergebruik-toets: welke functionaliteit bestaat al? En welke nieuwe onderdelen kunnen we vlot herbruikbaar maken?

Een benchmark van recente software-projecten heeft aangetoond dat ze dankzij hergebruik 13% goedkoper konden worden uitgevoerd. Naarmate het hergebruik groeit, wordt de besparing groter. Smals nodigt daarom haar leden en hun software-leveranciers uit om zelf ook aan hergebruik te doen en hun eigen ontwikkeling ter beschikking te stellen.

Een catalogus van herbruikbare elementen, van Smals en haar leden, is vanaf nu publiek toegankelijk. U vindt er een korte beschrijving, contactgegevens en links naar gedetailleerde technische informatie.

Raadpleeg zelf de Reuse-catalogus op www.ict-reuse.be