Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

ReUse webinar "ICT op de kaart – Werken met adresinformatie"

06-07-2023

Het ReUse-initiatief organiseerde zijn vierde webinar rond het thema "ICT op de kaart – Werken met adresinformatie" op 27 juni 2023. Dit evenement, gericht op de publieke sector, bracht verschillende specialisten van de FOD Strategie en Ondersteuning (BOSA), het NGI en Smals samen. Bij deze gelegenheid zijn ze dieper ingegaan op herbruikbare diensten die op federaal niveau beschikbaar zijn voor Belgische adressen. Ze hebben ook een aantal geocodeeroplossingen en use cases toegelicht, waaronder MyDIA, een mobiele toepassing die door de inspecteurs van de RSZ wordt gebruikt tijdens hun controles op het terrein.

Het webinar was een groot succes, met bijna 150 deelnemers van achttien instellingen. De opnames van de presentaties en de link naar de slides zijn beschikbaar op de website van het “Software ReUse platform”. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en toekomstige ReUse-evenementen, kan u gewoon inschrijven op de ReUse newsletter.

Het ReUse-initiatief werd in 2019 gelanceerd door de Belgische instellingen van sociale zekerheid. Het heeft tot doel het hergebruik van software, authentieke bronnen, API's, enz. te bevorderen. Een voortdurend bijgewerkte catalogus biedt stand-alone API's die deel uitmaken van toepassingen van de volgende generatie, maar ook systemen, library’s en producten.