Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

RVA wint eGov Award met elektronische controlekaart

09-12-2014

Volledig werklozen op zoek naar een job hoeven alvast geen tijd meer te verliezen met het binnenbrengen van hun blauwe papieren ‘stempelkaart’. De elektronische variant voor pc, tablet of smartphone werkt eenvoudig, veilig en snel.

Op haar jaarlijkse eGov Awards bekroonde Agoria de elektronische controlekaart ‘eC3’, een project van de RVA uitgevoerd door Smals, met de Award voor Gebruiksvriendelijkheid. De digitale controlekaart maakt het immers onmogelijk om verkeerde informatie door te geven. Ook verlies of beschadiging van de papieren kaart behoort niet langer tot de risico’s.

Dagen die reeds door een werkgever werden aanmeld voor tewerkstelling, ziekte of vakantie verschijnen automatisch in de online aangifte. Op het einde van de maand hoeft de werkzoekende de aangifte enkel te controleren en online door te sturen naar zijn uitbetalingsinstelling.

De digitale aangifte wordt meteen elektronisch verwerkt. Daardoor gebeurt de uitbetaling snel en met een minimum aan administratieve handelingen. De RVA beschikt zo ook sneller over de juiste informatie voor haar controletaken.

De hoofdprijs ging naar het project GIPOD van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV). Ontdek de andere winnaars op de website van Agoria.