Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Smals bouwt mobiele app voor 450.000 jobstudenten

11-02-2015

Minister Maggie De Block heeft de nieuwe app Student@Work voorgesteld aan de pers. Zo’n 450.000 jobstudenten in België kunnen daarmee verifiëren hoeveel dagen ze nog kunnen werken aan erg interessante voorwaarden.

De nieuwe app, ontwikkeld door Smals, ging op 9 februari live met een persvoorstelling op de VUB-campus. Zowel de minister als de RSZ-topman Koen Snyders noemden de toepassing een belangrijke eerste stap naar mobiel e-government in de sociale zekerheid.

Voor de studenten en hun werkgevers betekent de app rechtszekerheid en gebruiksgemak. Gedurende 50 dagen per jaar kan elke student werken aan sterk verlaagde socialezekerheidsbijdragen. De Student@Work-app toont op elk moment het resterende aantal dagen. De werkgever kan dankzij een unieke code ook achteraf het saldo nakijken.

Voor een optimale veiligheid moet de student zich eenmalig registreren met zijn of haar eID-kaart. Gedurende drie maanden volstaat dan een login via de smartphone. Dankzij de overkoepelende dienst CSAM heeft de burger trouwens genoeg aan één online profiel voor een lange reeks e-governmentdiensten.

Meer informatie over de lancering vindt u op de website van DataNews en op het VTM-journaal.


Follow us