Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Smals-leden scoren tweemaal voor Agoria eHealth Awards

06-06-2014

De POD Maatschappelijke Integratie en het eHealth-platform vielen gisteravond in de prijzen tijdens de jaarlijkse eHealth Awards van de vakorganisatie van de technologiesector, Agoria. Tweemaal ging het om een project waarvan Smals de technische uitwerking voor haar rekening nam.

MediPrima won de Award voor de Beste Samenwerking. De toepassing werd gebouwd door Smals in opdracht van de POD Maatschappelijke Integratie (POD MI), om de beslissingen van OCMW’s over dringende medische hulp elektronisch te kunnen beheren. Ook de Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering, de Kruispuntbank voor Sociale Zekerheid (KSZ), de Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (HZIV) en de Dienst Administratieve Vereenvoudiging (DAV) speelden een dragende rol in het project. Dankzij MediPrima krijgen de medische zorgverstrekkers duidelijke garanties over wie de medische kosten ten laste neemt. De HZIV garandeert dat uniforme criteria gelden over de terugbetaling. De OCMW’s dragen niet langer de lasten van de voorfinanciering, de administratieve verwerking en de beoordeling van medische dossiers.

eHealth-box won de Award voor de Hoogste ROI. Het gaat om een beveiligde medische berichtenservice die gratis wordt aangeboden aan alle zorgverstrekkers door het eHealth-platform. Smals en het eHealth-platform voorzien in de infrastructuur, die via een webservice aanspreekbaar is. Professionele gebruikers zoals artsen of verpleegkundigen kunnen de beveiligde mailbox gebruiken vanuit hun eigen softwareomgeving.

Ontdek alle winnaars op de website van Agoria.

Follow us