Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Smals Research evalueert veiligheid van Cloud-diensten

17-03-2015

Een praktisch evaluatiemodel om Cloud-diensten te vergelijken, is de recentste bijdrage van Smals Research aan meer online veiligheid. Op basis van een lange, gedetailleerde vragenlijst kunt u zelf, mits de nodige vakkennis, één of meerdere Cloud-leveranciers evalueren. Op basis van een tweede gedetailleerde vragenlijst kunt u inschatten of het veiligheidsniveau voldoenden is voor het soort gegevens dat u eventueel in de Cloud wilt bewaren.

Smals Research - Cloud Security Model

Governance, Identificatie-autorisatie, ICT-beveiliging en Operationele veiligheid zijn de vier domeinen waarop elke Cloud-leverancier wordt beoordeeld. Het is onvermijdelijk dat er blinde vlekken zitten in de evaluatie. Die krijgen ook een score in het evaluatiemodel, of u kunt ze wegwerken door de Cloud-leverancier rechtstreeks om de gewenste informatie te vragen.

Smals Research heeft het evaluatiemodel zelf al toegepast voor populaire Cloud-diensten als Dropbox (de gratis-versie en de Business-versie) en Office 365 for Business. Andere evaluaties zijn niet publiek, omdat ze vertrouwelijke informatie van leveranciers bevatten.

Het Cloud Security-evaluatiemodel is gratis te gebruiken onder de Creative Commons-licentie. Het model, meer uitleg en voorbeeld-evaluaties vindt u op de site van Smals Research.