Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Smals schenkt laptops aan sociaal project #AllemaalDigitaal

04-11-2020

De digitalisering is al even een feit, en Covid-19 heeft ze nog eens versneld. Heel gemakkelijk allemaal. Behalve voor zij die het niet breed hebben. Daarom slaan drie Antwerpse verenigingen de handen in elkaar met hun initiatief #AllemaalDigitaal. Zij willen jongeren die het met minder moeten doen toch voorzien van de middelen om mee te kunnen in het digitale landschap. En Smals draagt graag haar steentje bij door enkele afgeschreven laptops te schenken.

Smals, het maatschappelijk geëngageerde ICT-bedrijf

Toen de drie verenigingen Smals de vraag stelden om hen te steunen, werd er niet lang getwijfeld. “Het is een sociaal project dat perfect bij ons bedrijf past,” zegt Fanny Taildeman, HR Director bij Smals. “Iedereen, zowel werkenden als scholieren, heeft de impact van Covid-19 gevoeld. Plots moest alles van thuis uit gebeuren. Zelfs als je de middelen hebt, is het zoeken. Stel je dan maar eens voor hoe je het zonder middelen moet redden. #AllemaalDigitaal is een prachtig initiatief en als ICT-dienstverlener is het vanzelfsprekend om een dergelijk project te steunen.”

#AllemaalDigitaal, het project

#AllemaalDigitaal is een samenwerking tussen drie verenigingen: JCI Antwerpen vzw, DigitalForYouth vzw en Elegast vzw. Ze hebben elk hun eigen netwerk en expertise. Zo regelt JCI Antwerpen de praktische kant van de zaak (budget en laptops). DigitalForYouth refurbisht de laptops, wat wil zeggen dat alle data van de laptops gewist worden. En Elegast selecteert de jongeren die in aanmerking komen voor een laptop. Daarnaast zorgen de verenigingen ervoor dat de jongeren een digitale workshop kunnen volgen zodat ze vlot met hun nieuwe laptop leren werken.