Smals-website klaar voor IPv6

27/09/2013

Binnen de huidige internettechnologie, het Internet Protocol versie-4 (IPv4), raakt de voorraad beschikbare adressen stilaan uitgeput. Geen nood, want de technische standaard van de nieuwe generatie (IPv6) is ondertussen klaar voor gebruik.

Voor onze bedrijfswebsite www.smals.be is de omschakeling intussen een feit. Naargelang uw instellingen kunt u als bezoeker de website bekijken via een IPv6-verbinding, of nog steeds op de klassieke manier.

Aangezien het internet bestaat uit een kluwen van netwerken, computers en toepassingen van verschillende generaties, zal de IPv4-technologie nog jarenlang blijven voortbestaan naast de nieuwe standaard. Momenteel is slechts een kleine minderheid van de gebruikers effectief al omgeschakeld.

Toch is het belangrijk om vandaag al te investeren in IPv6-expertise. Nieuwe toepassingen die vandaag worden ontwikkeld, moeten immers op hun beurt jaren meegaan. Smals zal de openbare instellingen die klant zijn uiteraard adviseren over het meest geschikte moment om hun websites en/of oudere toepassingen om te schakelen. Met deze website geven we alvast het goede voorbeeld.

Meer informatie over IPv6, vindt u onder meer op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Internet_Protocol_versie_6
 

ipv6 ready