Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Vitalink gaat live na succesvolle pilootprojecten

29-10-2013

Op 30 oktober 2013 gaat het Vlaamse e-healthprogramma Vitalink veralgemeend in productie. Een jaar geleden gebeurde dat al een keer voor vier pilootprojecten in de regio’s Aalst, Turnhout, Limburg en de Brusselse rand. Het Samenwerkingsplatform Eerstelijnsgezondheidszorg oordeelde vorige week dat Vitalink de verwachtingen van de sector waarmaakt. Smals speelde een belangrijke rol in de technische realisatie van het project.

Patiënten, huisartsen, apothekers, thuisverplegers en thuisverzorgers in de pilootregio’s hebben een jaar lang het elektronisch medicatieschema uitgetest. De eerstelijnszorg is vragende partij voor een veilige manier om informatie gecontroleerd elektronisch uit te wisselen. In de pilootfase kregen de betrouwbaarheid en beschikbaarheid een positief advies, net als de uitwerking van privacy- en veiligheidsconcepten.

Vanaf 30 oktober zullen vaccinatiegegevens en beknopte medische dossiers (sumehr – summarised electronic health record) via Vitalink worden gedeeld. De uitwisseling helpt om een betere diagnose te stellen en dubbele vaccinatie te vermijden. Voor het eerst zal ook de patiënt zelf online kunnen nakijken welke vaccinaties hij of zij al heeft ontvangen.

Meer informatie in het persbericht van Vitalink:
http://www.vitalink.be/Vitalink/Nieuws-en-Media/Nieuws/Vitalink-op-30-oktober-in-productie/