Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Vitalink wint Agoria eHealth Award voor beste samenwerking

14-06-2013

Vitalink, een innovatief project van Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid voor de eerstelijns gezondheidszorg kreeg van sectororganisatie Agoria de eHealth Award voor de beste samenwerking. Smals trad op als centrale ICT-partner voor de analyse, ontwikkeling en beveiliging van het project.

Gegevensdeling tussen de actoren van de gezondheidszorg – van huisarts tot apotheker, via thuisverpleging, woonzorgcentra en ziekenhuizen – is een voorwaarde om de zorg voor de patiënt te verbeteren. Tegelijk vereist de bescherming van de privacy een sterke beveiliging en strikt proportionele toegang. Enkel in een zorgrelatie kunnen professionals enkel die informatie bekijken die ze op dat moment nodig hebben. In een pilootproject delen artsen, apothekers, verplegers en zorgkundigen elektronisch informatie over het medicatieschema van de patiënt.

Smals ontwierp een uniek cryptografisch schema op basis van ‘threshold encryptie’ om de fijnmazige toegang in de praktijk te regelen. Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft rond het project ook samengewerkt met vertegenwoordigers van diverse disciplines uit de welzijns- en gezondheidssector, de koepelorganisaties van woonzorgcentra en ziekenhuizen, patiënten en mantelzorgers, de softwarebedrijven… De onderscheiding door Agoria met de eHealth Award voor de ‘beste samenwerking’ is een opsteker voor alle betrokkenen.

Follow us