Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Load balancing

Werklast spreiden over meerdere servers

Nieuwe toepassingen in gebruik nemen veroorzaakt onzekerheid over de belasting van de systemen. Load balancing is een antwoord op die onzekerheid.

Load balancing op het niveau van de infrastructuur: een handigheid die onopgemerkt voorbijgaat

Wanneer u een nieuwe toepassing in productie brengt, wordt u soms verrast door het succes ervan. Het kan inderdaad voorkomen dat de toepassing veel sneller of door veel meer mensen gebruikt wordt dan voorzien in de configuratie-analyse. Op dat moment is het handig om te beschikken over een load balancing op het niveau van de infrastructuur. Hierdoor kan de werklast verspreid worden over meerdere servers zonder de toepassing of de omgeving van de toepassing te moeten aanpassen. De bezoekers merken niets van uw onverhoopte succes.

Indien het toch te veel wordt, kunnen we de bezoekers informeren

Indien op piekmomenten de maximale capaciteit van de toepassing zelf bereikt is, worden de overtollige bezoekers afgeleid naar een informatieserver. Hierdoor begrijpen ze de aard van het probleem en alarmeren ze bijvoorbeeld niet nodeloos de helpdesk.

Onderhouden zonder te onderbreken

Wanneer er meerdere servers in load balancing opgenomen zijn, dan kunnen de servers elk afzonderlijk onderhouden worden zonder de dienstverlening te onderbreken. De load balancer stuurt alle nieuwe bezoekers naar een andere server zodat de te onderhouden server volledig vrijgemaakt wordt.

Load balancing op zich is een bijzonder nuttige functionaliteit. Door deze dienst aan te bieden op niveau van de infrastructuur, genieten we de voordelen ervan zonder de complexiteit te moeten beheren in de applicatie of de applicatieomgeving.