Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

SAN - Storage Area Network

Hoog opslagvolume en snelle toegang

De SAN-omgeving is een oplossing voor diverse problemen. Sinds enkele jaren kent zij een sterke opgang maar het prijskaartje blijft vrij hoog.

Hoge fouttolerante opslagcapaciteit met snelle toegang

De SAN-technologieën worden voornamelijk gekenmerkt door een heel hoog opslagvolume en een bijzonder snelle toegang. Heel wat andere technologieën maken gebruik van een SAN als basis. We denken hierbij aan “cluster”-oplossingen, back-upoplossingen of virtuele schijfcapaciteit voor mainframes en servers.

Heel wat moderne en performante toepassingen en infrastructuren vereisen de aanwezigheid van een SAN. Het kostenplaatje hiervan kan hoog oplopen.

Gedeelde snelle opslagruimte en/of snelle toegang

Wij bieden de mogelijkheid om een gedeelte van onze SAN-infrastructuur te gebruiken. In principe betekent dit het gemeenschappelijk gebruik van én de toegang én de opslagruimte. Indien u het wenst, is het evenwel ook mogelijk om de opslagruimte afzonderlijk te voorzien en enkel de snelle toegang te gebruiken.

De SAN kan bereikt worden via IP/SCSI of via fiber channel. De eerste oplossing is iets trager maar veel goedkoper dan fiber channel en wordt gebruikt om kleinere servers toegang te geven tot de gemeenschappelijke gegevens.

Indien we een infrastructuur volledig moeten uitbouwen, tikt elke component aardig aan. Het gemeenschappelijk gebruiken, in dit geval van de SAN, helpt het gehele kostenplaatje onder controle te houden.