Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Webinar: “PostGIS: geografische gegevens beheren in PostgreSQL”

05-10-2022

Het webinar "PostGIS: geografische gegevens beheren in PostgreSQL", dat op 27 september georganiseerd werd door het onderzoeksteam van Smals, trok veel belangstelling aan. De sessie werd bijgewoond door 145 personen, waaronder 95 externe deelnemers uit 24 verschillende instellingen.

Alle instellingen beschikken, soms zonder het echt te weten, over geografische informatie: adressen van burgers, instellingen, namen van steden/gemeenten of postcodes… Bovendien is een schat aan informatie online beschikbaar, vaak in open broncode, waardoor het mogelijk is een achtergrondkaart weer te geven, de contouren van administratieve entiteiten te verkrijgen, afstanden te berekenen, de locatie van winkels of administraties te achterhalen… Het is dus vaak nuttig om geografische objecten te kunnen manipuleren. Afgezien van eenvoudige punten (paren van coördinaten), laten klassieke databanken zoals PostgreSQL of Oracle echter niet toe deze objecten efficiënt weer te geven en te manipuleren.

Tijdens dit webinar heeft Vandy Berten, data scientist en onderzoeker bij Smals Research, toegelicht hoe PostGIS, een uitbreiding van PostgreSQL, kan omgaan met deze ruimtelijke (of geografische) objecten en de mogelijkheden voor gegevensanalyse, kruisverwijzingen, verrijking of weergave sterk kan uitbreiden.

Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met het onderzoeksteam via research@smals.be.

Ga verder naar de slides (in het Frans)
Bekijk de opname van het webinar