Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

SEPIA

Rechtsgeldige digitale handtekening vermindert papieren administratie

In 2012 veralgemeende de RSZ het gebruik van een beheersysteem voor de elektronische verzending van documenten naar Belgische werkgevers en erkende sociale secretariaten.

Het technologische concept kreeg een positief advies van vakspecialisten, waaronder experts in toegepaste cryptografie van het COSIC (K.U.Leuven).

Smals stond in 2012 de RSZ bij inzake change management en stroomlijnde het beheer van de bijhorende certificaten. Op termijn biedt de combinatie van verzekerde aflevering, datumstempel en digitale handtekening een rechtsgeldig alternatief voor alle communicatie per brief.

De technologische innovatie belooft een belangrijke besparing van tijd en middelen, zowel voor de RSZ als voor de werkgevers en hun mandatarissen. Dankzij een volledig elektronische verwerking zullen alle partijen besparen op directe verzendkosten en interne verwerkingskosten. De hogere gegevenskwaliteit zal leiden tot minder administratieve fouten. Naast de automatische handtekening voor transactionele documenten, zal in de nabije toekomst ook de individuele elektronische handtekening mogelijk zijn.

 

Project: SEPIA
Klant: RSZ, DIBISS
Status: Live
Technologie: Hardware Security Module (HSM), Java, Oracle, WebLogic, WebServices

Follow us